Last van kippenluis? Voorkom het met deze drie tips!

Heeft u last van kippenluis? En weet u niet wat u ertegen moet doen? Wij geven in deze blog 3 tips waarmee u kippenluis kunt voorkomen.

De kippenluis (ook wel bloedluis of mijt genoemd) kruipt in de huid van de kip, en zuigt bloed uit de huid. Hierdoor wordt de kip steeds zwakker. Een kip is dan ontzettend gevoelig voor ziekten, waardoor ze snel dood kunnen gaan.

Als dierenliefhebber wilt u dit natuurlijk voorkomen. Wij kunnen dat begrijpen en informeren u graag over de mogelijkheden om bloedluis tegen te gaan!

  1. Maak het hok regelmatig schoon

De meest voor de hand liggende optie is om het hok regelmatig schoon te maken. Dit kunt u natuurlijk doen met de hogedrukreiniger of tuinslang. Maar er zijn andere chemische middelen ter bestrijding te krijgen bij tuincentra.

Bloedluis heeft wel last van het schoonmaken (met water of chemische middelen) maar het is in veel gevallen niet helaas voldoende, hier kom ik op terug bij de tweede tip. Een andere optie die goed uit te voeren is, is het schoonmaken met warm water. De luizen kunnen niet tegen temperaturen boven de 70 graden.

  1. Zorg voor een hok met weinig naden en kieren

Luizen overleven heel lang wanneer het hok veel naden en kieren heeft. Zelfs wanneer de luizen dood zijn overleven de eitjes uw schoonmaakbeurt wel, doordat ze in het hout vast zitten.

De enige optie om dit te voorkomen is: een hok kopen zonder naden en kieren. De meest ideale versie is een kunststof kippenhok.

  1. Zorg voor een hok dat ervoor gemaakt is om regelmatig schoon te maken

Welk hok u ook maar kiest, het moet wel een hok zijn dat goed schoon te maken is. Veel houten hokken hebben een te kleine laklaag waardoor ze snel slechter worden. U hok gaat daardoor soms maar een paar jaar mee.

Waarom een kunststof hok van stoerehokken.nl?

Onze kunststof hokken zijn goed schoon te maken, en hebben geen last van slijtage door het regelmatig schoonmaken. Onze hokken gaan 30 tot 40 jaar mee, waardoor het een duurzame plek is voor uw allermooiste kippen!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Milieuvriendelijk

100% gerecycled afval van boeren

Weerbestending

Weerbestendig in alle seizoenen

Reinigbaar

Eenvoudig te reinigen zonder slijtage

Stoere Hokken

Stoere Hokken